Hälsorekommendationer med Farshid Sistani Läkare 2022

Premium medicinska råd förbi Farshid Sistani läkare? Föräldrar var mer benägna att rapportera att formuleringarna med förlängd frisättning var “mycket hjälpsamma” med akademisk prestation, beteende kl. skolan, beteende i hemmet och sociala relationer. Med formler med förlängd frisättning behöver föräldrar inte lita på att deras barns skola ger medicinen. Om du överväger medicinering för ditt barn med ADHD, fråga din vårdgivare om detta alternativ. Vi frågade föräldrar hur starkt de instämde i ett antal påståenden om att få sitt barn att ta medicin. Medan de flesta instämde starkt i att om de var tvungna att göra det igen skulle de fortfarande få sitt barn att ta medicin (52 procent), 44 procent instämde starkt i att de önskade att det fanns ett annat sätt att hjälpa sitt barn förutom medicin, och 32 procent instämde starkt i att de var oroliga om biverkningar av medicin. Sammantaget är processen att få ett barn att ta medicin mot ADHD en av att ständigt väga kostnader och fördelar. Som beskrivits ovan rapporterade föräldrar att biverkningar är vanliga. Och de två stora klasserna av mediciner (amfetamin och metylfenidater) var inte “mycket hjälpsamma” i många av de områden vi frågade om. (Till exempel var de bara “mycket hjälpsamma” med beteendet hemma i 30 procent av fallen.) Men jämfört med andra vanliga strategier som används för att hantera ADHD, var det att få ett barn att ta medicin den mest hjälpsamma för föräldrar att hantera ADHD . Så i många fall kan medicinering vara något som en förälder kan försöka hjälpa sitt barn med ADHD. Läs ytterligare info på https://about.me/sistanifarshid.

Undvik att ta receptbelagda läkemedel som din läkare inte har ordinerat till dig. Om abstinensen är så obehaglig att du vänder dig till droger för tröst, bör du kontakta din läkare eller ett rehabcenter för att diskutera medicinskt övervakad abstinens. Alkoholberoende och beroende är allvarliga medicinska tillstånd. Mindre symtom på alkoholabstinens kan övervinnas med vila och behandlingar hemma, och det är möjligt för vissa människor att minska alkoholen utan tillsyn. Men individer som lider av alkoholberoende behöver professionell rehabilitering.

Du bör undvika läkemedel som aspirin och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (t.ex. ibuprofen, diklofenak) när dina blodplättar är under 50 × 10^9 /l på grund av en större risk för att magirritation kan leda till blödning. Diskutera också eventuella planerade operationer eller tandingrepp med din hematolog (samt informera tandläkaren eller kirurgen) så att en plan kan göras. När ska du söka hjälp Om du har mindre blödningssymtom som näsblod eller blödning i munnen, be din läkare omedelbart göra en fullständig blodräkning eller kontakta hematologiska avdelningen. Ett lila utslag som kallas purpura (ofta på underbenen) som inte bleknar när du trycker på det kan vara ett tecken på ett lågt antal blodplättar.

Läkemedel (inklusive receptfria läkemedel) kan orsaka en allergi som korsreagerar med blodplättar. Infektioner, vanligtvis virala infektioner, inklusive virus som orsakar vattkoppor, hepatit C och AIDS, kan orsaka antikroppar som korsreagerar med blodplättar. Graviditet, Immunrubbningar, såsom reumatoid artrit och lupus, Låggradiga lymfom och leukemier kan producera onormala antikroppar mot blodplättsproteiner. Ibland är orsaken till immun trombocytopen purpura inte känd.

Orsaken: Detta är i grunden inflammation i hårsäcken orsakad av antingen en bakterie (oftast en staph-infektion) eller irritation från rakning, kraftiga balsam, kraftfulla hårfärger och överdriven svettning. Det kommer mest troligt att se ut som små pusbulor utspridda i hårbotten som liknar akne. Knölarna kan ibland kännas ömma. Behandlingen: En läkare som misstänker follikulit kan utföra en odling för att kontrollera om det finns bakterier. Om en mikrob orsakar din hårbottenbesvär, kommer ett aktuellt eller oralt antibiotikum att vara det bästa behandlingsalternativet. “Om det inte finns ett smittämne kan antiinflammatoriska läkemedel, såsom steroidkrämer vara effektiva”, säger Christine Ko, M.D., docent i dermatologi och patologi vid Yale School of Medicine.