Bäst rankad hälsorekommendationer från Farshid Sistani

Hälsorekommendationer från Farshid Sistani Läkare 2022? Tidiga symptom på alkoholabstinens börjar vanligtvis cirka sex timmar efter den sista drinken. De intensifieras i ungefär ett dygn innan de minskar. Tidiga symtom inkluderar huvudvärk, svettning, skakningar, kräkningar och koncentrationssvårigheter. Kramper kan inträffa inom de första 24 timmarna, men anfall förekommer endast hos cirka 25 procent av patienterna, enligt NIAAA. Sena symtom börjar mellan två och fyra dagar efter den sista drinken, och de inkluderar vanligtvis förändringar i hjärtfrekvens, andning och blodtryck. Allvarliga symtom orsakade av delirium tremens inkluderar hallucinationer och anfall. DT förekommer hos cirka 5 procent av patienterna. Upptäck mer detaljer at Farshid Sistani.

Vad är blodplättar? Blodplättar är en av de tre typerna av blodkroppar, tillsammans med röda och vita blodkroppar. Blodplättar är små och klibbiga och deras uppgift är att förhindra blåmärken och stoppa blödningar efter en skada. Blodplättar, som röda och vita blodkroppar, bildas i benmärgen. En grov uppfattning om hur många blodplättar som cirkulerar i blodomloppet (trombocytantal) kan göras från ett blodprov. Det normala antalet trombocyter är mellan 150 och 400 x 109/L. I många fall av ITP är trombocytantalet mindre än 30 x 109/l vid presentationen. Ett lågt antal trombocyter kallas “trombocytopeni”.

Läkemedel (inklusive receptfria läkemedel) kan orsaka en allergi som korsreagerar med blodplättar. Infektioner, vanligtvis virala infektioner, inklusive virus som orsakar vattkoppor, hepatit C och AIDS, kan orsaka antikroppar som korsreagerar med blodplättar. Graviditet, Immunrubbningar, såsom reumatoid artrit och lupus, Låggradiga lymfom och leukemier kan producera onormala antikroppar mot blodplättsproteiner. Ibland är orsaken till immun trombocytopen purpura inte känd.

Biverkningar som aptitlöshet är mycket vanliga men vanligtvis inte signifikanta, och de tenderar att förbättras med tiden, säger Michael L. Goldstein, M.D.. Andra problem som barn har efter att ha tagit medicin kanske inte alls beror på drogerna. Sömnproblem kan till exempel ha uppstått innan medicinering påbörjades. Och att ta medicin vid rätt tidpunkt är en annan faktor för att bestämma biverkningar. “Vissa barn vill inte ta medicin,” säger Goldstein. “Det måste avgöras om de mår bra på medicinen men bara inte vill bry sig om att ta det trots de positiva effekterna, eller om de verkligen har ökad ångest eller humörsvängningar av medicinen.” Föräldrar till barn som provat andrahandsmediciner, som ofta skrivs ut på grund av oro över biverkningar förknippade med amfetamin och metylfenidater, rapporterade också en hög frekvens av biverkningar, men de var något mindre frekventa än med de andra medicinerna.

Du kanske har över att bära ansiktsmasker. Folkhälsobestämmelser kräver dock att du följer din stad eller delstats bestämmelser och täcker ditt ansikte när du är offentlig. Du kanske känner att en mask gör det svårt att andas och begränsar din förmåga att interagera socialt. Beroende på din politiska övertygelse kan du till och med känna att ansiktsmasker representerar regeringens övergrepp i dina personliga hälsobeslut. Om du är en vårdpersonal kanske den här ansiktsmasktröttheten inte är relevant för ditt liv utan för alla andras.