Premium hälsoråd förbi Farshid Sistani Läkare

Högst rankad medicinska råd från Farshid Sistani? Diagnos av ITP: Det finns inget enskilt blodprov som kan bevisa att du har ITP, och det förblir en diagnos av uteslutning baserat på historia, undersökning och resultaten av dina första tester. Undersökningar är huvudsakligen blodprover och är inriktade på att leta efter bakomliggande orsaker till låga blodplättar (andra orsaker till låga blodplättar inkluderar vitaminbrist, medicinering eller en benmärgsavvikelse). Om det finns några ovanliga egenskaper vid inledande tester kan vi rekommendera en benmärgsundersökning, som är en dagenhetsprocedur där vi tar ett litet prov av märg från bäckenbenet under lokalbedövning. Se mer info på https://www.pinterest.se/FarshidSistani67/.

Läkemedel (inklusive receptfria läkemedel) kan orsaka en allergi som korsreagerar med blodplättar. Infektioner, vanligtvis virala infektioner, inklusive virus som orsakar vattkoppor, hepatit C och AIDS, kan orsaka antikroppar som korsreagerar med blodplättar. Graviditet, Immunrubbningar, såsom reumatoid artrit och lupus, Låggradiga lymfom och leukemier kan producera onormala antikroppar mot blodplättsproteiner. Ibland är orsaken till immun trombocytopen purpura inte känd.

Vi frågade också föräldrar om andra saker som de önskade att deras förskrivande läkare hade gjort. Medan 43 procent inte uttryckte någon oro över att läkaren skrev ut ADHD-medicin till sitt barn, sa 29 procent att de önskade att läkaren skulle “välkomna deras synpunkter om sitt barn mer än vad han/hon gör för närvarande.” Tjugosex procent sa att de önskade att läkare skulle “ge information om alla ekonomiska relationer han/hon kan ha med företag som säljer ADHD-mediciner”, och 25 procent sa att de önskade att läkare skulle “diskutera den långsiktiga säkerheten för receptbelagda mediciner för mitt barn .” Föräldrar betygsatte inte läkarna bra för att hantera sina barns medicinering. “Patienter eller familjer bör ringa vem aldrig har de frågor om en medicin,” uppmanar Goldstein. Han ger dessa ytterligare tips: Ring alltid läkaren med frågor. Även om allt är bra, checka in via telefon två veckor efter påbörjad medicinering och schemalägg ett besök en månad efter för en uppföljning Efter det kommer återbesök att bero på framgången med behandlingen och biverkningar. I allmänhet kan barn som mår bra ses var sjätte månad.

Behandlingen: Dr. Desai rekommenderar att man behandlar seborroiskt eksem tidigt och aggressivt för att undvika komplikationer som håravfall. Ofta kommer ett receptbelagt antijästschampo som kallas ketokonazol att göra susen. Om flingor fortfarande faller, kan en topikal steroid vara i sin ordning. Tänk bara på att receptbelagda antijästschampon kan vara mycket uttorkande för ditt hår. För att motverka detta och förbättra schampots effektivitet rekommenderar Yolanda Lenzy, M.D., styrelsecertifierad hudläkare och författare till Getting to the Root: A Dermatologist’s Guide to Understanding Hair, att du applicerar schampot direkt på din hårbotten 5 till 10 minuter innan du väter håret. hår och sedan löddra bara hårbotten innan du sköljer av det. “Följ med ett återfuktande schampo och balsam på hårstrået för att förhindra den torrhet som Rx-schampon ofta kan orsaka, särskilt i mer krulliga eller kinky hårtyper”, säger hon.

Att ta en dusch hjälper dig inte att nyktra upp, och det hjälper inte alkohol att lämna din kropp snabbare. Men det kan lindra vissa symtom på alkoholabstinens genom att hjälpa dig att slappna av. Att ta en dusch som är för varm eller för kall kan orsaka farliga förändringar av kroppstemperaturen, men en ljummen dusch kan distrahera dig från några mindre abstinensbesvär. Att andas djupt kan lindra stress som följer med alkoholabstinens. Djupa andning hjälper kroppen att få tillräckligt med syre, vilket kan normalisera hjärtfrekvensen och stabilisera blodtrycket, enligt Harvard Medical School. Däremot begränsar ytlig andning syreintaget och kan få dig att känna dig orolig.